KORISTIMO NAŠE KOLAČIĆE I KOLAČIĆE TREĆIH OSOBA U SVRHU POBOLJŠANJA NAŠE USLUGE, PRILAGODBE OGLAŠAVANJA VAŠIM POTREBAMA I PAMĆENJA VAŠIH POSTAVKI NA MREŽNOM MJESTU. NASTAVKOM PREGLEDAVANJA PRIHVAĆATE UPOTREBU KOLAČIĆA NA NAŠEM MREŽNOM MJESTU. VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE) MOŽETE PRONAĆI U NAŠIM PRAVILIMA O KOLAČIĆIMA.

Politika tajnosti podataka

Na snazi od prosinca 2012. godine:

1. UVOD

Fox Networks Group Hrvatska (u daljnjem tekstu: “Fox”, „Društvo“ ili “mi”) Vas želi upoznati s načinom na koji prikupljamo, rabimo i objavljujemo podatke od Vas i o Vama. Ova Pravila privatnosti opisuju našu praksu vezanu uz podatke prikupljene kroz usluge kao što su internetski portali, mobilne web stranice, aplikacije ("apps") i widgeti (grafički elementi) (zajednički naziv: "Usluge društva").  Koristeći se Uslugama društva, zajedno ili pojedinačno, prihvaćate uvjete i odredbe ovih Pravila privatnosti.  Popis naših povezanih društava (“Povezana društva”) dostupan je na stranici http://www.21cf.com

Kao što je navedeno u našim Uvjetima korištenja http://foxchannels.hr/rules/, Usluge društva namijenjene su općoj publici, nisu namijenjene djeci te osobni podaci djece mlađe od 13 godina ne prikupljamo svjesno.

Ova Pravila privatnosti primjenjuju se na sve korisnike, uključujući i one koji koriste Usluge društva bez registracije [ili pretplate] na Usluge društva te one koji su se registrirali [ili pretplatili] na Usluge društva. Ova Pravila privatnosti primjenjuju se na prikupljanje i uporabu Vaših osobnih podataka (tj. podataka koji identificiraju određenu osobu, kao što su to puno ime ili adresa elektronske pošte) od strane Društva i naših pružatelja usluga, ako se odlučite koristite neke od Usluga društva koje naši pružatelji usluga omogućavaju. Također, ova Pravila privatnosti opisuju opću praksu Društva za postupanje s ne-osobnim podacima (primjerice, interesi, demografski podaci i stopa korištenja usluga).  

 

2. PRIKUPLJANJE PODATAKA

Društvo i naši pružatelji usluga prikupljaju sljedeće podatke od Vas i o Vama:  

Podaci o registraciji su podaci koje nam pošaljete kako biste se registrirali za Uslugu društva, primjerice, [kako biste otvorili račun, objavljivali komentare, primali biltene ili sudjelovali u natječaju ili igri na sreću. Podaci o registraciji mogu uključivati, primjerice, ime i prezime, adresu elektronske pošte, spol, poštanski broj i datum rođenja. 

Javni podaci i objave sastoje se od komentara ili sadržaja koje objavljujete na Uslugama društva i podataka o Vama koji prate te objave ili sadržaj, a koji mogu uključivati ime, korisničko ime, komentare, stvari koje Vam se sviđaju, status, podatke o profilu i sliku.  Javni podaci i objave su uvijek javni, što znači da su dostupni svima i mogu se prikazati u rezultatima pretraživanja na vanjskim tražilicama.  

Podaci s društvenih medija.  Ako pristupate ili se prijavljujete na Uslugu društva putem usluge društvenih medija ili ako povezujete Usluge društva s uslugom društvenih medija, podaci koje prikupljamo mogu uključivati Vaše korisničko ime i/ili korisničko ime povezano s dotičnom uslugom društvenih medija, sve podatke za koje ste društvenoj mreži dopustili dijeljenje s nama, kao što je to Vaša profilna slika, adresa elektronske pošte ili popis prijatelja, kao i sve informacije koje ste obznanili javnosti u vezi s dotičnom uslugom društvenih medija. Kada pristupate Uslugama društva putem usluga društvenih medija ili kada povezujete Usluge društva s uslugama društvenih medija, dajete ovlast Društvu za prikupljanje, pohranjivanje i korištenje takvih informacija i sadržaja u skladu s ovim Pravilima privatnosti.  

Podaci o aktivnostima.  Kada pristupate i služite se Uslugama društva, Društvo i naši pružatelji usluga možemo prikupljati određene podatke o Vašim posjetima.  Na primjer, kako bi dopustili Vaše spajanje na Usluge društva, naši poslužitelji primaju i bilježe podatke o Vašem računalu, uređaju i pregledniku, uključujući potencijalno Vašu IP adresu, tip preglednika i ostale podatke o softveru ili hardveru.  Ako Uslugama društva pristupate s mobilnog ili drugog uređaja, možemo prikupljati jedinstveni identifikator uređaja dodijeljen tom uređaju, geolokacijske podatke (uključujući Vašu točnu lokaciju) ili druge podatke o prijenosu podataka za taj uređaj.

Kolačići i druge tehnologije praćenja (kao što su kolačići preglednika, pikselske oznake, web signali i Adobe Flash tehnologija, uključujući kolačiće) sastoje se od malih bitova podataka koji često uključuju jedinstveni identifikator koji se ne može identificirati ili je anoniman. Internetske stranice Društva, aplikacije i druge usluge šalju ove podatke na Vaš preglednik kada prvi put zatražite internetsku stranicu, a zatim pohranjuju podatke na Vašem računalu ili drugom uređaju tako da internetske stranice ili aplikacije mogu pristupiti podacima prilikom naknadnih zahtjeva za stranice s tom uslugom. Ove se tehnologije mogu koristiti i za prikupljanje i pohranu podataka o Vašem korištenju Usluga društva, kao što su to stranice koje ste posjetili, video i drugi sadržaj kojeg ste pogledali, upiti koje ste postavili i oglasi koje ste vidjeli.

Treće osobe koje podržavaju Usluge društva preko oglašavanja ili pružanja usluga, kao što je omogućavanje dijeljenja sadržaja ili praćenje skupne statistike o korištenju Usluga društva, također mogu koristiti ove tehnologije kako bi prikupile slične podatke kada koristite Usluge društva ili usluge trećih strana.  Društvo nema kontrolu nad tehnologijom trećih strana te je njihova uporaba regulirana pravilima o privatnosti trećih osoba koje se služe takvim tehnologijama. Za više informacija o oglašivačkim mrežama trećih strana i sličnim poslovnim subjektima, posjetite stranicu www.aboutads.info/consumers, a kako biste se odjavili s takvih oglašivačkih mreža i usluga posjetite stranicu www.aboutads.info/choices.

Većina preglednika je početno postavljena tako da prihvaćaju kolačiće, ali možete promijeniti postavke tako da primite obavijest kada je kolačić postavljen ili nadograđen, a možete i blokirati sve kolačiće.

Molimo pogledajte dio pod nazivom "Pomoć" u Vašem pregledniku za više informacija.  Korisnici mogu kontrolirati korištenje Flash tehnologija uz pomoć Flash upravljačkih alata koji su dostupni na Adobe-ovoj internetskoj stranici; posjetite stranicu http://www.adobe.com/products/flashplayer/security/privacy_policy/faq.html.  Imajte na umu da blokiranjem bilo kojeg ili svih kolačića ne možete imati pristup određenim značajkama, sadržaju i personalizaciji koje su inače dostupne putem Usluga Društva.

Molimo Vas da posjetite našu politiku o kolačićima http://foxchannels.hr/coockies/ za više informacija.

Informacije iz drugih izvora.  Mi možemo nadopuniti podatke koje prikupimo s podacima iz drugih izvora, kao što su javno dostupne informacije iz društveno-medijskih službi, komercijalno dostupnih izvora i informacije primljene od naših udruženih poduzeća ili poslovnih partnera.

Signali „Do Not Track – DNT“.  Za sada ne odgovaramo na signale preglednika „Do Not Track“, budući da očekujemo rezultate rada interesnih skupina i drugih dionika na razvoju standarda o tome kako se takvi signali trebaju tumačiti. 

 

3. KORIŠTENJE I OBJAVLJIVANJE

Podatke koje prikupimo od Vas i o Vama koristimo kako bismo Vam stavili na raspolaganje Usluge društva i ostale značajke, uključujući: mjerenje i poboljšanje Usluga društva i ostalih značajki; poboljšanje Vašeg iskustva, kako s online, tako i s offline Uslugama društva, usluga društva isporukom sadržaja koje ćete smatrati važnima i zanimljivima, uključujući oglašavanje i marketinške poruke; omogućavanje stavljanja komentara o sadržaju te sudjelovanje u online igrama, natjecanjima ili nagradnim programima; pružanje potpore korisnicima i odgovaranje na upite.  Kako bismo Vam osigurali pružanje sadržaja i reklama koji su Vama zanimljiviji i relevantniji, možemo koristiti podatke prikupljene od Vas i o Vama u svrhu donošenja zaključaka i predviđanja o područjima koja su potencijalno od Vašeg interesa.  Ako Vas podaci, prikupljeni od Vas ili o Vama, ne identificiraju kao određenu osobu, možemo koristiti te informacije u bilo koju svrhu ili ih dijeliti s trećim stranama.

Koristimo informacije koje prikupljamo od Vas i o Vama u sljedeće dodatne svrhe:

Kako bismo dopustili pružateljima usluga da nam pomognu pri omogućavanju i upravljanju Uslugama društva.  Podaci koje prikupljamo od Vas i o Vama mogu biti učinjeni dostupnima određenim trećim stranama - pružateljima usluga, kao što su izvođači, društva za usluge analitike i drugih mjerenja, zastupnici ili sponzori koji nam pomažu pri analizi i rezumijevanju Vašeg korištenja Usluga društva, te upravljanju i pružanju Usluga društva.  

Kako bismo dopustili funkcionalnost društvenog dijeljenja.  Ako se prijavite s ili se povežete na račun usluge društvenih medija na Usluge društva, možemo podijeliti Vaše korisničko ime, sliku i omiljene stvari, kao i Vaše aktivnosti i komentare s drugim korisnicima Usluga društva te Vašim prijateljima povezanima s vašom uslugom društvenih medija. Također, iste podatke možemo dijeliti s pružateljem usluge društvenih medija. Prijavom na ili povezivanjem računa Usluga društva s uslugom društvenih medija ovlašćujete nas da dijelimo informacije prikupljene od Vas i o Vama s pružateljem usluga društvenih medija, drugim korisnicima i Vašim prijateljima, pri čemu Vi prihvaćate činjenicu da će korištenje dijeljenih podataka od strane usluga društvenih medija biti regulirano politikom privatnosti usluge društvenih medija.  Ako ne želite da se Vaši osobni podaci dijele na navedeni način, nemojte povezati Vaš račun usluga društvenih medija s Vašim računom Usluga društva te ne sudjelujte u društvenom dijeljenju na Uslugama društva.

Kako bismo omogućili usluge i značajke udruženih brendova.  Možemo ponuditi usluge ili značajke udruženih brendova, poput natjecanja, nagradnih igara ili drugim promocijama zajedno sa trećom stranom ("Usluge udruženih brendova").  Ove se Usluge udruženih brendova mogu nalaziti na računalu domaćinu Usluga društva ili usluga treće strane.  Na temelju ovih odnosa, možemo dijeliti informacije podatke koje ste poslali u vezi s Uslugom udruženih brendova s trećom stranom.  Uporaba Vaših podataka od strane trećih osoba regulirat će se sukladno pravilima privatnosti trećih osoba.

Kako bismo dostavili relevantne reklamne materijale.  Društvo i naši davatelji usluga mogu koristiti informacije prikupljene od Vas i o Vama kako bi Vam dostavili relevantne oglase kada koristite Usluge društva ili neku drugu uslugu.  Kao što je to već rečeno, oglašivačke mreže trećih strana i oglašivači mogu koristiti kolačiće i slične tehnologije za prikupljanje i praćenje podataka, kao što su to demografski podaci, zaključni interesi, kumulativni podaci i aktivnosti kako bi im se pomoglo u ostvarivanju oglašavanja koje odgovara Vašim interesima.  Kako biste saznali više o oglašivačkim mrežama trećih strana i sličnim poslovnim subjektima, posjetite stranicu www.aboutads.info, a kako biste se odjavili s takvih oglašivačkih mreža i usluga posjetite stranicuwww.aboutads.info/choices.  

Kako bismo Vas kontaktirali.  Društvo povremeno može slati promotivne materijale ili obavijesti koje se odnose na Usluge društva.  Ako želite prestati primati promotivne materijale, možete promijeniti postavke Vašeg računa ili slijedite upute za odjavu na dnu svake pojedinačne poruke elektronske pošte. Postoje određene obavijesne elektronske poruke o uslugama od kojih se ne možete odjaviti, poput obavijesti o promjenama Usluga društva ili politike. Ako ste instalirali mobilnu aplikaciju i želite prestati primati push obavijesti, možete promijeniti postavke ili na mobilnom uređaju ili preko aplikacije.

Kako bismo dijelili s našim Povezanim društvima.  Društvo može dijeliti Vaše podatke s Povezanim društvima u svrhe opisane u ovim Pravilimaprivatnosti.  Poveznica na web stranicu koja navodi Povezana društva može se pronaći na početku ovih Pravila privatnosti. Korisnici koji koriste usluge Povezanih društava trebaju uzeti u obzir njihova pravila privatnosti koje se u nekim aspektima mogu razlikovati od ovih Pravila privatnosti.

Kako bismo dijelili s poslovnim partnerima.  Kako bi Vam omogućilo korištenje Usluga društva i svih njihovih funkcija, Društvo može dijeliti Vaše podatke s poslovnim partnerima, kako bi im dopustilo da Vam pošalju marketinške materijale u skladu s Vašim željama. Također, Vaše podatke možemo u određenim slučajevima dijeliti s našim pružateljima usluga te pružateljima platformi koje Usluge društva koriste, a kako bi Vam se omogućilo uživanje u svim funkcionalnostima Usluga društva, ako se za njih odlučite. Neki od naših pružatelja usluga te pružatelja platformi koje Usluge društva koriste imaju svoja pravila privatnosti kojima je regulirano postupanje s Vašim podacima.  

Kako bismo zaštitili prava Društva i drugih.  Mogu postojati situacije kada Društvo može koristiti ili otkriti Vaše podatke, uključujući situacije kada Društvo u dobroj vjeri smatra da takvo korištenje ili otkrivanje neophodni kako bi: (i) zaštitilo, primijenilo ili branilo zakonska prava, privatnost, sigurnost ili imovinu Društva, naših Povezanih društava ili njihovih zaposlenika, zastupnika ili izvođača (uključujući i provedbu naših ugovora i naših Uvjeta korištenja); (ii) zaštitilo sigurnost i privatnost korisnika Usluga društva ili javnosti; (iii) zaštitilo od prijevare ili u svrhu upravljanja rizicima; (iv) udovoljilo zakonu ili pravnom procesu; ili (v) odgovorilo na zahtjeve javnosti i nadležnih tijela.  

Kako bismo izvršili poslovno spajanje ili prodali imovinu.  Ako Društvo prodaje čitavo ili dio poslovanja ili vrši prodaju ili transfer svoje imovine ili na neki drugi način sudjeluje u pripajanju ili prijenosu cijelog ili materijalnog dijela svog poslovanja (uključujući u svezi sa stečajnim ili sličnim postupcima), Društvo može prenijeti Vaše podatke strani ili stranama uključenima u transakciju kao dio te transakcije.

 

4. SIGURNOST

Društvo koristi komercijalno razumne administrativne, tehničke, kadrovske i fizičke mjere za zaštitu podataka u svom posjedu od gubitka, krađe i neovlaštenog korištenja, otkrivanja ili izmjena. Međutim, nitko ne može jamčiti stopostotnu sigurnost Vaših podataka. 

 

5. PRISTUP I KONTROLA KORISNIKA

Ako biste željeli pristupiti, pregledati, ispraviti, ažurirati, poništiti ili na neki drugi način ograničiti naše korištenje Vaših osobnih podataka koje ste nam prethodno izravno dali na korištenje, možete nas kontaktirati putem e-pošte na adresu: pr.bg@fox.com. U Vašem zahtjevu navedite adresu elektronske pošte, ime, adresu i broj telefona i jasno navedite kojim bi informacijama željeli pristupiti, koje biste željeli mijenjati, ažurirati ili poništiti.  Mi ćemo pokušati udovoljiti Vašem zahtjevu što je prije moguće, u razumnom vremenskom roku. 

Dajemo Vam mnoštvo izbora u vezi našeg korištenja i otkrivanja Vaših osobnih podataka u marketinške svrhe.  Možete se odjaviti od:

- Primanja elektronskih obavijesti od nas:  Ako više ne želite primati marketinšku elektronsku poštu od nas na stalnoj osnovi, možete se odjaviti od primanja poruka koje se odnose na marketing slanjem poruke elektronske pošte na: pr.bg@fox.com.
- Našeg dijeljenja Vaših osobnih podataka s našim Povezanim društvima za njihove marketinške svrhe:  Ako ne biste htjeli da dijelimo Vaše osobne podatke na stalnoj osnovi s udruženim poduzećima u njihove marketinške svrhe, možete se odjaviti od ovog dijeljenja slanjem poruke elektronske pošte na: pr.bg@fox.com.
- Našeg dijeljenja Vaših osobnih podataka s poslovnim partnerima u njihove marketinške svrhe:  Ako ne biste htjeli da dijelimo Vaše osobne podatke na stalnoj osnovi s poslovnim partnerima u njihove izravne marketinške svrhe, možete se odjaviti slanjem poruke elektronske pošte na: pr.bg@fox.com.

 

6. OSTALI VAŽNI PODACI

Ažuriranje ovih Pravila privatnosti.  Društvo može mijenjati ova Pravila privatnosti. Molimo, pogledajte datum stupanja na snagu na vrhu ove Pravila privatnosti kako biste vidjeli kada su ova Pravila privatnosti posljednji put revidirana.  Bilo kakve promjene u ovim Pravilima privatnosti će stupiti na snagu kada objavimo revidiranu inačicu Pravila privatnosti na Uslugama društva.  

Lokacija podataka.  Uslugama društva se upravlja iz Francuske, gdje se nalazi računalo-domaćin. Ako ste korisnik koji se nalazi izvan Sjedinjenih Američkih Država, razumijete i slažete se s tim da se svi Vaši osobni podaci obrađuju u Sjedinjenim Američkim Državama. Zakon Sjedinjenih Američkih Država o zaštiti podataka i drugi relevantni zakoni ne moraju biti isti kao oni koji se primjenjuju u Vašoj zemlji. Ovo uključuje uporabu kolačića i drugih tehnologija praćenja, kako je to gore i opisano. Upravo iz tog razloga pažljivo pročitajte ovu Pravila privatnosti. 

Povezane usluge.  Usluge društva mogu također biti povezane s neovisnim društvima te mogu sadržavati reklame ili nuditi sadržaj, funkciju, igre, biltene, natječaje ili nagradne igre ili aplikacije razvijene i održavane od strane neovisnih poduzeća. Društvo nije odgovorno za postupanja neovisnih društava koje se odnose na privatnost i jednom kada napustite Usluge društva ili kliknete na oglas, trebali biste provjeriti pravila privatnosti druge usluge. 

Dodatno, Društvo ne odgovara za pravila i praksu u svezi privatnosti ili sigurnosti podataka drugih organizacija kao što su Facebook, Tumblr, Twitter, Apple, Google, Microsoft ili bilo koji drugi izdavači ili pružatelji aplikacija, pružatelji platformi društvenih mreža, pružatelji operacijskih sustava, pružatelji usluga bežičnih komunikacija ili proizvođači uređaja, uključujući u svezi bilo kojih podataka koje ste takvim drugim organizacijama otkrili putem ili u svezi Udluga društva.

Zadržavanje podataka.  Mi ćemo zadržati vaše podatke za razdoblje potrebno za ispunjavanje svrhe iznesene u ovim Pravilima privatnosti, osim ako duže razdoblje zadržavanja nije uvjetovano ili dopušteno zakonom.  

Zapamtite da čak i nakon otkazivanja Vašeg računa, kopije nekih podataka s Vašeg računa mogu ostati vidljive u nekim okolnostima u kojima ste, primjerice, podijelili podatke s društvenim medijima ili drugim uslugama. Zbog prirode tehnologije prethodnog memoriranja, Vaš korisnički račun ne može biti odmah nedostupan drugima. Mi također možemo zadržati sigurnosne podatke vezane za Vaš račun na našim poslužiteljima još neko vrijeme nakon otkazivanja računa u svrhu otkrivanja prijevara ili u skladu s važećim zakonom ili našom unutarnjom sigurnosnom politikom.  Nije uvijek moguće u potpunosti ukloniti ili obrisati sve Vaše podatke zbog tehničkih poteškoća, ugovornih, financijskih ili pravnih zahtjeva.  

Osjetljivi podaci.  Nemojte nam slati ili otkrivati bilo kakve osjetljive osobne podatke (kao što su brojevi socijalnog osiguranja, informacije koje se odnose na rasno ili etničko podrijetlo, politička stajališta, vjersko ili druga opredjeljenja, zdravlje, spolni život, kriminalnu prošlost ili sindikalno članstvo) na ili preko Usluga društva ili na neki drugi način. 

 

7. KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate pitanja vezana uz ova Pravila privatnosti, molimo Vas da nam se obratite na:

E-mail: pr.bg@fox.com

Pošta: Fox Networks Group, MEGAPARK, fl. 16, Sofia 1484, Bulgaria