KORISTIMO NAŠE KOLAČIĆE I KOLAČIĆE TREĆIH OSOBA U SVRHU POBOLJŠANJA NAŠE USLUGE, PRILAGODBE OGLAŠAVANJA VAŠIM POTREBAMA I PAMĆENJA VAŠIH POSTAVKI NA MREŽNOM MJESTU. NASTAVKOM PREGLEDAVANJA PRIHVAĆATE UPOTREBU KOLAČIĆA NA NAŠEM MREŽNOM MJESTU. VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE) MOŽETE PRONAĆI U NAŠIM PRAVILIMA O KOLAČIĆIMA.

Vijesti

24 Travnja 2018

PREMIJERNA PROJEKCIJA SERIJALA GENIJ: PICASSO U ZAGREBAČKOJ MODERNOJ GALERIJI

PREMIJERNA PROJEKCIJA SERIJALA

GENIJ: PICASSO

U ZAGREBAČKOJ MODERNOJ GALERIJI

 

19. travnja, u prostorijama Moderne galerije u palači Vranyczany u Zagrebu, koja je od svoje izgradnje dočekivala i ispraćala istaknute pojednice i genijalce kulturne prošlosti – dočekala je i Picassa te premijernu projekciju druge sezone serijala Genij:Picasso, o velikom umjetniku koji je postao jedan od najutjecajnih slikara svih vremena . Glavna uloga pripala je velikom obožavatelju slavnog slikara i njegovom sugrađaninu, Antoniu Banderasu!

Ovaj igrani serijal o životu slavnog slikara došli su popratiti brojni ljubitelji umjetnosti, predstavnici medija i suradnici FOX Networks group-a, te se uvjeriti kako je National Geographic još jednom stvorio serijal na temelju činjenica o stvarnom životu osobe, uzevši u obzir sve povijesne, političke i životne  trenutke koji su utjecali na smjer i razvoj jednog genija.

Serija u deset epizoda, prati životni put Picassa, ispreplećući priču o mladome Picassu, koji se još traži i kao osoba i kao umjetnik, te o Picassu u zrelijim godinama, kada je i njegov čitav život postao neka vrsta remek djela. Snimana je u 4 države; Španjolskoj, Francuskoj Mađarskoj i Malti, a scena Picassovog rođenja snimljena je u kući gdje je zaista rođen, a scena njegovog krštenja u crkvi u kojoj je zaista kršten. I sam producent - Kenneth Biller - je u jednom svom intervju izjavio: „Nitko od nas na setu nije ostao ravnodušan u tim trenucima…“

Osim Antonia Banderasa, Picassa igra i Alex Rich kao mladi Picasso, a značajne uloge imaju i Clémence Poésy, Sebastian Roché, Robert Sheehan, Poppy Delevingne, Aisling Franciosi, Samantha Colley, T.R Knight, Seth Gabel i Johnny Flynn.


FOX Hrvatska FoxLife Hrvatska FoxCrime Hrvatska 24Kitchen Hrvatska National Geographic Hrvatska