KORISTIMO NAŠE KOLAČIĆE I KOLAČIĆE TREĆIH OSOBA U SVRHU POBOLJŠANJA NAŠE USLUGE, PRILAGODBE OGLAŠAVANJA VAŠIM POTREBAMA I PAMĆENJA VAŠIH POSTAVKI NA MREŽNOM MJESTU. NASTAVKOM PREGLEDAVANJA PRIHVAĆATE UPOTREBU KOLAČIĆA NA NAŠEM MREŽNOM MJESTU. VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE) MOŽETE PRONAĆI U NAŠIM PRAVILIMA O KOLAČIĆIMA.

Premijere

01 Svibnja 2018

Premijere na National Geographic u svibnju

Diktatorov pravilnik (6x60)
U nedjelju, 27. svibnja u 22.55

Premijera u svibnju

Od Mussolinija do Saddama Husseina, diktatori su oblikovali svijet u kojem živimo.  Ali kako im je to uspjelo? Kakvim su metodama postigli i zadržali moć? Kako su nadvladali sile koje su im pružale otpor? Što je naposljetku uzrokovalo njihov pad i završetak njihovih režima? Danas su ta pitanja važnija nego ikad. Ova će serija odgovoriti na njih proučavanjem taktika koje su rabila šestorica tiranina 20. stoljeća.

 

Norveška cestovna služba 3 (9x60)
U ponedjeljak 7. svibnja u 21.55

Premijera u svibnju

„Norveška cestovna služba“ opisuje skupinu hrabrih službenika hitne cestovne službe. Kad zima stigne u Norvešku, transportne ceste pretvore se u opasne, zaleđene staze. Svaki dan spasioci se bore da te rute ostanu otvorene i spašavaju teške kamione s prikolicama koji su zaglavili na planinskom području. Zimske mećave, snježne lavine i nedostatak dnevne svjetlosti tijekom zimskog razdoblja samo su neki od izazova s kojima se moraju suočiti dok rade tako blizu polarnog kruga, a zbog ekstremnih zimskih uvjeta često su prisiljeni riskirati vlastite živote. „Norveška cestovna služba“ prikazuje krajnje okršaje između čovjeka i prirode.

 

Hitlerova mladež (2x60)
U četvrtak 10. svibnja u 21.55

Premijera u svibnju

U Njemačkoj 1930-ih godina Nacistička stranka stvorila je Hitlerovu mladež koja je djeci i adolescentima trebala usaditi nacističku ideologiju i pripremiti ih da postanu Hitlerova dječja vojska. Prvi program prati uspon toga pokreta sve do rata.

Drugi program počinje na vrhuncu Drugog svjetskog rata i prati priču Hitlerove mladeži uoči njihova poraza.

 

Unutar SS-a (2x60)
U četvrtak 24. svibnja u 21.55

Premijera u svibnju

S pomoću rijetkih arhivskih zapisa ovaj film prati krvavu povijest SS-a. Neki od njegovih članova živi su i danas i bili su spremni progovoriti.

 

 

Tutankamonovo blago: Skrivene tajne (3x60)
U subotu 5. svibnja u 20.55

Premijera u svibnju

Otkriće Tutankamonove grobnice Howarda Cartera 1922. g. dospjelo je na naslovnice diljem svijeta i pokrenulo je svjetsko zanimanje za drevnim Egiptom. Međutim, tijekom mnogih desetljeća nakon otkrića mnoga od faraonovih neprocjenjivih bogatstava iz grobnice raspršena su u muzejske podrume i arhive diljem Egipta. Sada je svih 5398 predmeta iznova ujedinjeno prvi put od njihova otkrića, a nalaze se u novome muzeju Grand Egyptian Museum. Mnogi dosad nisu viđeni, ali svi na okupu bacaju novo svjetlo na kratak, ali uzbudljiv život takozvanog „dječaka kralja“ i sada stručnjacima pomažu pojmiti razmjere Tutankamonova utjecaja u drevnom svijetu.

 

 


FOX Hrvatska FoxLife Hrvatska FoxCrime Hrvatska 24Kitchen Hrvatska National Geographic Hrvatska