KORISTIMO NAŠE KOLAČIĆE I KOLAČIĆE TREĆIH OSOBA U SVRHU POBOLJŠANJA NAŠE USLUGE, PRILAGODBE OGLAŠAVANJA VAŠIM POTREBAMA I PAMĆENJA VAŠIH POSTAVKI NA MREŽNOM MJESTU. NASTAVKOM PREGLEDAVANJA PRIHVAĆATE UPOTREBU KOLAČIĆA NA NAŠEM MREŽNOM MJESTU. VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE) MOŽETE PRONAĆI U NAŠIM PRAVILIMA O KOLAČIĆIMA.

Premijere

31 Listopada 2018

Premijere na National Geographic u studenom

Mars 2 (6x60)
Nedjelja, 11. studenoga u 21:55

Premijere u studenome 

Devet godina nakon spuštanja na Mars, šest izvornih astronauta razvili su grad Olympus u pravu koloniju. IMSF – svemirska agencija sponzorirana od nekolika vlada – više ne može samostalno financirati ekspediciju na Mars, pa se pojavila mogućnost financiranja od strane privatnog sektora. Budućnost misije u potpunosti će se promijeniti kada se rudari Lukruma, jedne profitne organizacije, pojave na površini Marsa.

   

Primitivno preživljavanje 4 (3x60 + 6x60)
Ponedjeljak, 26. studenoga u 21:55

Premijere u studenome

Hazen Audel, instruktor za preživljavanje i vodič kroz divljinu, putuje do najekstremnijih mjesta na svijetu i traži solo izazove koji će od njega zahtijevati najvišu razinu znanja, izdržljivosti i vještina. Probijat će se kroz gustu prašumu Gvajane, suhe visoravni Kenije i penjat će se na aktivni vulkan u Tihom oceanu na otocima Vanuatu. Da bi uspio, morat će se osloniti na drevne tehnike urođenika koji već tisućljećima žive u tim okruženjima.

 

Misija na Sunce (1x60)
Srijeda, 14. studenoga u 21:55

Premijere u studenome

U srpnju 2018. NASA će lansirati prvu misiju na jednu zvijezdu u povijesti. Povijesna potraga za istraživanjem posljednje velike granice našeg Sunčevog sustava – Sunca. Ovo će biti najbrži umjetno izgrađeni objekt svih vremena. Svemirski brod koji će putovati 450.000 milja na sat. Bit će to revolucionarna misija, let u „atmosferu“ naše zvijezde koja će revolucionarizirati naše shvaćanje o istoj. Ovaj dokumentarac želi odati počast tom događaju koji će promijeniti svijet. Istraživanje čudesne znanosti našeg Sunca i pogled iza kulisa NASA-ine misije do tamo. Usklađeno s dolaskom kapsule do sunčeve atmosfere (studeni 2018.) i velikom medijskom pratnjom koju će izazvati, ovaj dokumentarac slavit će ovaj ključni trenutak u povijesti čovjeka, prvom pokušaju čovječanstva da dotakne Sunce.

 

Space Shuttle: Trijumf i tragedija (2x60)
Nedjelja, 4. studenoga u 20:55

Premijere u studenome

Dokumentarac o događanjima i izvanrednoj priči Space Shuttleova, prvih svemirskih letjelica na svijetu koje su se mogle ponovno koristiti. Izrađene prije 50 godina, ideja je bila da će Shuttleovi biti novi jeftini način putovanja u svemir. S brzinom letenja od 17.500 milja na sat, 13 puta brže od Concordea i  toplinskim štitom koji može izdržati stostruko veće temperature od lave, Shuttleovi su pomaknuli tehnologiju u nove sfere. Čovjek zadužen za prvi svemirski let 1981. godine, Bob Crippen, otkriva kako je prva svemirska misija gotovo završila u katastrofi kada su dijelovi toplinskog štita otkazali. Ali let je bio uspješan i krenulo se u izradu flote Shuttleova. S prostorom za 8 astronauta, Shuttleovi su mogli nositi više opreme i ljudi u svemir nego bilo koja druga svemirska letjelica. A Shuttleovi su po prvi put otvorili NASA-ina vrata. Kako se Rhea Seddon, prva NASA-ina žena astronautkinja prisjeća, nisu bili spremni za nove pridošlice, pa su zato morali razviti posebne svemirske pelene za svemirska odijela. Ali daleko od kamera postojala je i druga strana Shuttleova. Povjesničar Roland White otkriva kako je zapravo prvotni cilj Shuttleova bio tajno špijuniranje za američku vojsku. 1983. godine,  predsjednik Reagan bio je odlučan u namjeri da ih iskoristi za svoj poznati svemirski raketni štit kako bi pobijedio u Hladnom ratu. S troškom od 15 milijardi USD po startu, bilo ih je znatno teže održavati nego što je bilo predviđeno. Kao što je Wayne Hale, čovjek koji je bio odgovoran za Shuttle program, 1986. godine objasnio, NASA je htjela biti toliko blizu pučanstva da su htjeli poslati običnu građanku, učiteljicu Christu McAuliffe u svemir i odraditi školski sat u američkim učionicama iz svemira. Ali nakon što je NASA zanemarila sva upozorenja svojih inženjera i Shuttle Challenger je eksplodirao, ubio Christu i ostatak posade, Shuttle program je bio pred ukidanjem.

 

ISS 24/7 Na svemirskoj postaji (1x60)
Nedjelja, 25. studenoga u 22:55

Premijere u studenome

Međunarodna svemirska postaja (ISS) je bez sumnje jedan od najambicioznijih projekata u orbiti ikada izgrađen. Ovaj velebni objekt pokriva 9700 m2 i omogućio je ženama i muškarcima da se pripreme za duga razdoblja u bestežinskom stanju, kao pripremu za moguća putovanja na Mars. Omogućila je ljudima iz cijelog svijeta da žive i rade zajedno, a u izgradnji ovog čeličnog čudovišta koje teži nekih 400 tona do sada je sudjelovalo više od 16 nacija. Ali kako su inženjeri i astronauti sastavili ovu stanicu u svemiru? Kako funkcionira? Koje izvore energije koristi i kako posada dolazi do tamo? Kako će se ponovno vratiti kući? Kako se gore jede, spava, pa i diše? Ovaj film odvest će nas u unutrašnjost Međunarodne svemirske postaje.

 

Američka tajna služba: Na prvoj crti (1x120)
Utorak, 20. studenoga u 20:55

Premijere u studenome

Zahvaljujući dosad neviđenom pristupu, kamere National Geographica idu iza kulisa američke tajne službe. Agenti za prebacivanje, tajni agenti, kontraobavještajci i pseće jedinice koje traže eksploziv stvaraju štit od 360 stupnjeva oko predsjednika Trumpa kamo god se on kretao. Prikazat ćemo i dosad neispričane priče Tajne službe, kao trenutak kada je izvršen atentat na predsjednika Clintona od strane Osame bin Ladena i kako su ti trenuci zauvijek promijenili obrambenu strategiju ove agencije.

 

Remiks desetljeća (10x30 + 10x30)
Srijeda, 14. studenoga u 20:55

Kreće u studenome

Najbolje od 80-ih (10x30):
Ponovno ćemo gledati najveće trenutke američkog desetljeća dekadencije kada je sve moralo biti veliko. Od jastučića na ramenima do bankovnih računa. Velika strast dovela je do velikog profita i usred eksplozije luksuznih brandova i neograničenog kredita, trošili smo novac kao da ne postoji sutra. Ronald Reagan borio se za konzervativne vrijednosti, Madonna nije, a mi smo svi htjeli saznati tko je upucao J.R.-a i sve to smo gledali na najnovijim kabelskim mrežama MTV-u i CNN-u.

 

 

 


FOX Hrvatska FoxLife Hrvatska FoxCrime Hrvatska 24Kitchen Hrvatska National Geographic Hrvatska