KORISTIMO NAŠE KOLAČIĆE I KOLAČIĆE TREĆIH OSOBA U SVRHU POBOLJŠANJA NAŠE USLUGE, PRILAGODBE OGLAŠAVANJA VAŠIM POTREBAMA I PAMĆENJA VAŠIH POSTAVKI NA MREŽNOM MJESTU. NASTAVKOM PREGLEDAVANJA PRIHVAĆATE UPOTREBU KOLAČIĆA NA NAŠEM MREŽNOM MJESTU. VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE) MOŽETE PRONAĆI U NAŠIM PRAVILIMA O KOLAČIĆIMA.

Vijesti

24 Siječnja 2018

NAJHVALJENIJI DOKUMENTARAC GODINE „JANE“ PREMIJERNO PRIKAZAN NA 14. ZAGREBDOX-u

NAJHVALJENIJI DOKUMENTARAC GODINE

 „JANE“

PREMIJERNO PRIKAZAN NA 14. ZAGREBDOX-u

2. i 4. ožujka, u sklopu ZagrebDox-a, premijerno je prikazan dokumentarni film National Geographic-a o životu Jane Godall čije je istraživanje čimpanzi osporilo većinom muški znanstveni konsenzus njezina doba te revolucioniralo naše shvaćanje prirodnog svijeta. Ovo nije ni tradicionalni prirodoslovni film ni biografija već romantični ep koji spaja Van Lawickovo snimateljsko umijeće, Goodallino rječito pripovijedanje i fantastičnu originalnu glazbu Philipa Glassa.

Sa 100 sati dosad neviđenih snimki iz Nacionalnog parka Gombe u Tanzaniji tijekom 1960-ih, film nagrađivanog redatelja Bretta Morgena, govori o Jane Goodall, izuzetnoj osobi, koju je još u mladosti za suradnju odabrao revolucionarni paleontolog Louis Leakey zbog njezine ljubavi prema životinjama, pustolovnog duha i strpljenja. Fotograf i redatelj Hugo van Lawick kamerom je promatrao čimpanze zajedno sa Jane, snimivši više od 140 sati materijala na 16 mm filmu, koji se sve dosad čuvao u arhivima. Redatelj Brett Morgan pretvorio je taj materijal u nevjerojatnu priču o Jane Goodall u ranoj fazi njezine karijere.

Film JANE je nominiran za nagradu BAFTA koji su 18 nacionalnih skupina kritičara te organizacije Producers Guild of America, American Cinema Editors, Broadcast Film Critics Association i US National Board of Review proglasile najboljim dokumentarcem 2017. godine, smatra se „trijumfom kinematografije“. „JANE“ je debitirao na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu i dobio sjajne kritike. Prikazao se na više od 25 filmskih festivala, među kojima su i BFI London Film Festival, New York Film Festival, International Documentary Film Festival Amsterdam, Savannah Film Festival i DOC NYC. Prošlog je listopada film prikazan u krcatom Hollywood Bowlu uz izvedbu orkestra te tako postao prvi dokumentarac koji je prikazan na toj kultnoj lokaciji u Los Angelesu.

Osim na ZagrebDoxu, film će biti prikazan i na National Geographic-u 18. ožujka u 21:55

 

 

 

 

 


FOX Hrvatska FoxLife Hrvatska FoxCrime Hrvatska 24Kitchen Hrvatska National Geographic Hrvatska